Kittens ter adoptie.

Zwerfkatten in Deinze, wat er mee te doen?

Een tijdje geleden poste ik op FB het verhaal van een wild katje met 6 kittens in onze tuin. Een moederkat jaagde onze kippen uit hun hok om muizen te vangen voor haar kleintjes.
Hier het vervolgverhaal. Ik kreeg veel reacties van mensen die direct een kitten wilden opvangen. Omdat ‘moeder kat’ haar nest achteraan een stapel hout had gemaakt konden we er niet gemakkelijk bij. Telkens we er toch in slaagden eentje te vangen, hebben we ze naar “Kat Op De Dool” gebracht. Daar zijn ze het best, ze worden verzorgd, ontwormd en krijgen een chip zoals het hoort. Na alle goede zorgen kunt u ze adopteren en krijgen ze een gelukkig en onbezonnen katteleven in een gezellig en poeslievend gezin.
Maar eerst moesten alle kittens gevangen worden. Na vele dagen en heel veel geduld hebben we per toeval ook “moederkat” kunnen vangen…
Maar nu een raar verhaal.
We weten dat een stad verplicht is het zwerfkattenbeleid te volgen. d.w.z. ze moeten zwerfkatten vangen, intussen onderzoeken op o.a. ziektes en onvruchtbaar maken. Daarna mogen ze deze op hun vindplaats terug uitzetten. Dit is een mooie oplossing om de populatie van katten onder controle te houden. Dachten we…
Met deze wetenschap belden we naar de dienst omgeving van de stad Deinze. Daar kregen we te horen dat ze Rato (gekend van o.a. rattenvangers) de opdracht geven om zwerfkatten te vangen. Het kon wel even duren vooraleer Rato ons zou bellen. Maar wat is even?
Als we de dag nadien terugbelden om te vragen wanneer en rond hoelaat ze kwamen, kregen we het bizarre antwoord dat Rato maar een paar keer per jaar op “kattejacht” gaat en pas eerst in augustus kon langskomen. We konden dit katje toch niet opgesloten houden in een kooitje van 30 bij 50cm? Temeer we ze geen eten mochten geven vertelde de mensen van “Kat op de dol” anders zullen ze dit aanzien als een tamme kat en wij er dan zelf voor moesten zorgen.
Begrijp je de aanpak? De oplossing zou toch eenvoudig zijn als we ze ergens kunnen afgeven via de dienst omgeving.
Na veel rondvraag hoor je de verschrikkelijkste verhalen, dat ze nogal snel vertellen dat bij onderzoek de katjes “een ziekte” hebben en ze voor hun bestwil hebben laten inslapen.
Blijkbaar vangen ze nog zelden zwerfkatten in Deinze. Niettegenstaande krijgt Kat onder dak van Deinze heel regelmatig oproepen voor dit soort katten. Als de aandacht naar andere leuke initiatieven gaat, wordt algauw de bezorgdheid voor zwerfkatten ondergeschikt. Liefde voor dieren is blijkbaar niet iedereen gegeven.

Maar, eind goed al goed, door de goede zorgen van Patricia en Magda van Kat op de dool is de deze moederkat gered. Op hun kosten hebben ze dit katje laten onderzoeken, is ze onvruchtbaar gemaakt en nu kerngezond terug in onze tuin vrijgelaten. Wij zullen ze nu eten en drinken geven zodat ze niet op jacht hoeft te gaan naar muizen en onze kippen hun rust terug kunnen vinden. Om de kosten – dat Deinze nu niet heeft moet betalen – wat te delen, hebben wij alvast een bijdrage gestort aan deze v.z.w.

Oh ja, de lieve kittens zijn nu helemaal klaar om de wijde wereld te verkennen. Ze zijn klaar voor adoptie…
https://www.facebook.com/Katopdedooldeinze

Moederkat zal in onze tuin, bij onze 2 eigen katten een gelukkig leven verder kunnen leiden. We hebben echter nog één probleem… dit katje heeft nog geen naam, hoe gaan we ze noemen?

http://www.kat-op-de-dool-deinze.be

Een gedachte over “Kittens ter adoptie.

  • 7 juli 2018 om 08:48
    Permalink

    De kittens van deze mamapoes zijn ondertussen allemaal gereserveerd en mogen op 12/07, helemaal wettelijk in orde, het asiel Kat op de dool Deinze, verlaten. Wilt u kennismaken met de andere kittens dier er verblijven? Of wilt u een katje adopteren? Kijk dan op http://www.kat-op-de-dool-deinze.be voor meer info.

Geef een reactie

+ DOE MEE EN WIN...

DOE MEE EN WIN...