recepten

Receptenhoek: Op deze link verzamelen we een aantal eenvoudige gerechten.
Heb je zelf een idee,een goed recept, tips, hier kun je ze vrij posten.

Als je zelf een iets post op Leerne.be: Schrijf je recept op in stappen, zo blijft het overzichtelijk, succes!

Share on Facebook

4 gedachten over “recepten

  • 12 maart 2010 om 21:10
    Permalink

    Kalkoenreepjes in zoetzure saus
    Ingrediënten
    250 g Basmati rijst • 1 bokaal Zoetzure saus • 400 g kalkoenfilet • olie • 100 g paneermeel • 2 eieren • 1 mango

    Bereidingswijze
    Snij de kalkoenfilet in fijne reepjes. Breek de eieren en klop ze samen met een beetje olie los. Wentel de kalkoenreepjes in het eimengsel en vervolgens door het paneermeel. Kook de Basmati rijst gaar en verwarm de Zoetzure saus. Frituur de kalkoenreepjes in frituurolie van ca 180 °C. Snij de mango in blokjes, wok ze even in olie en voeg de rijst toe. Schik de kalkoenreepjes en de rijst met mango op een bord en lepel er wat Zoetzure saus over. Tip: Je kan dit ook snel klaarmaken met 2 zakjes Express rijst Basmati .

  • 12 maart 2010 om 21:07
    Permalink

    Rijsttaart met citroen en gegrilde tarbot

    Ingrediënten
    1 fijngesneden kleine prei • 6 dl kippenbouillon • 250 g Uncle Bens® Thai rijst (los) • fijngeraspte schil van 1 citroen • 2 eetl. fijngehakte bieslook • boter • 2 eetl. fijngehakte peterselie • 75 g stukjes mozzarella • zout, versgemalen zwarte peper • 4 tarbotfilets • Uncle Bens® Milde Currysaus

    Bereidingswijze
    Warm de oven voor op 200 °C. Vet een ronde vorm van 21 cm doorsnede lichtjes in. Leg de prei in een pan, doe er 3 eetl. bouillon over en stoof hem op een middelmatig vuur. Roer af en toe. Meng de rijst door de prei en voeg de overige bouillon toe. Dek de pan af. Draai vervolgens het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 10 min. koken tot al het vocht is opgenomen. Roer de geraspte citroenschil, de kruiden, de mozzarellakaas, de peper en het zout door de rijstmengeling en schep het vervolgens in de vorm. Dek de vorm af met folie en bak de taart 30-35 min. tot ze goudkleurig is. Kruid de tarbotfilets en gril ze in de pan. Serveer de taart en de vis met de currysaus.

  • 12 maart 2010 om 21:06
    Permalink

    Gevulde courgette met Mexicaanse rijst

    Ingrediënten
    2 zakjes Uncle Ben’s® Express rijst op Mexicaanse wijze • 2 courgettes • 1 klein blikje gepelde tomaten in stukjes • 1 kleine rode ui (fijngesneden) • 1 kleine rode peper • 2 teentjes knoflook (geperst) • 400 g gehakt • peper en zout • 1 theel. oregano (vers of gedroogd • 2 eetl. olijfolie • enkele eetl. geraspte kaas

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven op 200°. Kook de hele courgettes 5 min. in kokend gezouten water. Snij de top en onderkant eraf, halveer en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snij de rode peper in fijne ringetjes en bak het samen met de fijngesneden ui, de geperste knoflook en het gehakt in hete olie. Voeg nu de tomatenstukjes toe en laat 15 min. sudderen. Kruid het mengsel met de oregano en peper en zout. Vul de courgettes hiermee op en strooi de gemalen kaas erover. Plaats in een ovenschaal en zet deze gedurende 20 min. in de oven. Verwarm de rijst zoals vermeld op de verpakking en verdeel over de borden. Plaats hierop de gegratineerde courgette en werk af met een takje oregano.

  • 12 maart 2010 om 21:01
    Permalink

    Terrine van tonijn met kruidige Philadelphia

    Ingrediënten
    600 g tonijn uit blik
    300 g Philadelphia Kruiden
    6 eieren
    2 el gehakte peterselie
    2 el bieslook, fijngehakt
    Bereidingswijze
    1.Verwarm de oven voor op 180°C, thermostaat 6.
    2.Laat de tonijn uitlekken en plet met een vork in een grote kom. Voeg de geklopte eieren, de Philadelphia Kruiden en de fijne kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
    3.Boter een cakevorm in en doe er het mengsel in. Doe er nog twee lepels Philadelphia Kruiden bovenop.
    4. Verwarm gedurende een uur ‘au bain marie’.
    Tip:
    Deze terrine kan warm of koud gegeten worden, in dikke sneden en met een tomatensaus (vermeng hiervoor tomatenblokjes, een gehakte ui, olijfolie en citroensap).

Geef een reactie

+ DOE MEE EN WIN...

DOE MEE EN WIN...