Waarom zou Facebook betalend worden?

Neen, Facebook zal NOOIT betalend worden.

Hoe lichtgelovig kunnen internetgebruikers zijn. Er gaat weer eens een bericht rond dat Facebook betalend zal worden. Geloof dit niet! Deze keer zijn er zelfs Facebookgebruikers die dit melden op hun FB-pagina. Ze nemen zonder na te denken een zelfde (dom) tekstje over van anderen.  Dit bewijst weer hoe  naïef mensen zijn en iets niet controleren.

Let a.u.b. op “Rumors” heet dit, er zijn mensen die dit bericht lanceren en anderen nemen dit zomaar over. Dit is net het sterke of zwakke van internet. Het internet is een netwerk die heel sterk maar ook heel gevaarlijk kan zijn.

Wie het op zijn FB-pagina zet, gelooft echt nog in sprookjes. Als je het bericht plaatst, zou je FB-icoon op je site blauw kleuren. (ja hallo, het FB-icoon is al blauw!) Dit is even belachelijk als die kettingmails waarbij je naam van je toekomstige op het scherm verschijnt als je de mail doorstuurt en op F7 drukt, maar dat is weer een ander artikel waard)
Waarom zou Facebook  dit doen? Hun inkomen halen ze o.a. uit de games en de advertenties. Jullie, de gebruikers, zijn hun gratis afzetmarkt. Wie kan er aan zijn adverteerder zeggen dat hij meer dan een half miljard klanten heeft die hij letterlijk kan bestoken?

Daarom deze dringende oproep. Een beetje volwassen worden op FB, doe niet dom en gebruik FB alleen voor wat het goed kan zijn, als het al goed is!  Vroeger schreven mensen in een dagboek en niemand mocht dit lezen. Nu bestaat die dagboek op internet en heet Facebook.  Iedereen spreidt er zijn problemen en leven ten toon. Dit heet “chronisch open liggen” .

FB is een sociaal netwerk en geen roddeldoos of een online game-plaats. Wist je trouwens dat er een nieuwe soort (gevaarlijke) verslaving is bijgekomen. Mensen die anoniem verslaafd geraken aan o.a. Facebook en zijn games, nog erger dan de game-verslaafden van weleer.  Er zijn heel wat verslaafden die nog een aankoop doen op bijvoorbeeld farmville nog voor ze naar hun werk gaan. Opvallend bij Facebook is dat er ook een grote piek van spelers rond 11 uur is. Dit zijn mensen die het niet kunnen laten en de concentratie op hun werk verliezen en snel even op FB gaan. Dit kost bedrijven massa’s geld, ze waren nu bijna af van de rokers, nu dit.

Vroeger lachten deze mensen met de reportages zoals Paul Jambers ze bracht over “gaming”.  Nu zijn zij ze zelf de verslaafden… denk er eens over na. Als je merkt “oei, dat doe ik ook”

TIP:  zet geen valse berichten op je FB-pagina. Geloof niet elk gerucht zomaar.

Reageren kan hier.

Stuur dit bericht door naar wie die dwaze roddel verspreidt.
Directe link www.leerne.be/?p=13814

8 gedachten over “Waarom zou Facebook betalend worden?

  • 16 maart 2012 om 08:14
    Permalink

    Opa, wat jij gelooft?
    Besef je nu niet dat dit grote BullShit is. Ofwel heb je dit ergens gelezen en niet zelf meegemaakt – want wie kan nu zomaar Thais lezen?
    OK, dan, wat je schrijft is puur maffia. Wat wel bestaat zijn gasten die o.a. Facebook onderscheppen.
    Er bestaat software die jou zoek-trefwoorden onderschept (op zoek naar jou FB-pagina) en u eerst hun mededeling toont, om bijvoorbeeld eerst een sms te sturen. U zoekt via Google op “Facebook” en dan tonen ze eerst hun bericht (bijvoorbeeld dat je moet betalen)
    Waarom zou jij hier in Belgie een mededeling krijgen in het Thais? Dit is spy-ware (lees maar virus) die op jou PC zit.

    Facebook zal nooit, nimmer, jamais, never betalend worden. Stop die roddels daarover. Alleen al hun klantenbestand van meer dan een halfmiljard leden is geld waard. Die gaan ze niet verprutsen door ze te laten betalen.
    Verpreidt nooit jou bericht via mail Opa, roddelaar.

    Tip, niet meer surfen naar die Thaise vieze sites. Dat zit vol met smerige tools dat ze ongewild op je PC zetten.

  • 14 maart 2012 om 10:32
    Permalink

    Facebook betalend ?

    GEEN GRAP !

    In Thailand is Facebook al betalend.

    Facebook heeft een sluikse manier gevonden om onder de mom van “beveiliging” hun leden geld afhandig te maken.

    Toen ik mij laatst bij Facebook aanmeldde, kreeg ik een scherm met o.a. de volgende tekst:

    “Please complete a security check.
    Security checks help keep Facebook trustworthy and free of spam.
    Use a phone to verify your account
    The phone number you use can only verify one account.
    Once you enter your number, you’ll receive a code that you’ll
    be able to enter on Facebook to verify your account.
    Your phone number will only be used to verify your account
    and will not be shared with anyone without your consent.
    Enter a phone number”.

    Toen ik dan mijn Thais mobiel nummer invoerde en doorzond, kreeg ik een SMS, niet met een code maar wel met de volgende Thaise tekst:

    “คุณต้องการสมัครใช้ facebook security พิมพ์ F ส่งมาที่ 42665 เพึ่อขอรับ Code, ค่าบริการสัปดาห์ละ 9 บาท ใช้งานฟรี 7 วัน”.

    die blijkbaar betekent dat ik “F” naar het verkorte nummer 42665 van Facebook diende te Sms’en.

    Die “dienst” zou mij dan wel THB 9 (ongeveer EUR 0,23) per week of THB 470 (ongeveer EUR 11,75) per jaar gaan kosten.

    (Ik kan genoeg Thais lezen om 9 บาท = 9 baht en 7 วัน = 7 dagen te begrijpen en mijn vrouwtje kon alleen maar bevestigen dat ik het goed geraden had.)

    Bijgevolg ga ik vanaf vandaag Facebook boycotten.

  • 4 januari 2012 om 16:56
    Permalink

    men zegt …. wat zeggen ze ….. laat ze zeggen !!!!!

  • 31 juli 2011 om 15:25
    Permalink

    Ik heb nooit begrepen waarom een dagboek geheim moet zijn. Dus als mensen tegenwoordig hun ‘dagboek’ op FB zetten, is dat hun volste recht! En stoor je je daaraan dan lees je het toch gewoon niet.

    Mensen echter bewust maken en laten nadenken zodat ze voor hun zelf keuzes kunnen maken waar ze ook zelf achter staan, mag natuurlijk ook. het één sluit het ander niet uit.

  • 29 juli 2011 om 11:51
    Permalink

    Het is zeker waar wat erin staat. Maar om zich daarom zo druk in te maken? Als mensen willen geloven dat hun FB icoon blauw gaat worden (lol) wel laat ze toch geloven. Het is een onschuldig iets. Men probeert niet te goedgelovige mensen geld afhandig te maken. Dus waarom die drukte. En wat het werk betreft : elk gedisciplineerd bedrijf welke zou merken dat FB te vaak gebruikt wordt op het werk, zal deze toepassing bannen op zijn netwerk. Daarbij zit men vaak op hun mobile gsm op FB. Dus controle behoort aan elke werkgever en evaluatie op geleverde prestatie. En wat met de mensen die naar buiten gaan om te roken, lang praten aan de koffie -automaat en etc? Ben dus wel akkoord met dit artikel, maar het lijkt precies een gepikeerde persoon te zijn die geschreven heeft en een beetje uit zijn context getrokken….

  • 21 juli 2011 om 07:13
    Permalink

    Groot gelijk. Het niet geloven dat veel volwassen mensen meedoen met dit kinderachtig fenomeen. Iedereen smijt daar maar zijn kommer en kwel (lees kwijl) op. Ik ga nu naar de winkel, nu naar de kapper, mijn lief kwam niet klaar deze morgen, ik ga naar mijn minnaar maar niemand weet ervan. Maar eerst nog een baksteentje kopen voor mijn koestal. Belachelijke mensen!!!!!!

  • 20 juli 2011 om 16:44
    Permalink

    Zullen we vaker en meer betalen op het web? Dat is zo goed als zeker. En wel voor die dingen waarvoor we bereid zijn te betalen. Welke dingen dat zijn, dat zal voor iedereen anders zijn. De belegger betaalt al voor beursinformatie. De echte fan betaalt al voor muziek. Zal de nieuwsjunk betalen voor nieuws? Zal de Facebook-fan betalen om in contact te blijven met zijn vrienden? Dat zal moeten blijken.

  • 20 juli 2011 om 16:36
    Permalink

    Het is een fenomeen dat regelmatig voorkomt. het is goed dit eens onder de aandacht te brengen.

Geef een reactie

+ DOE MEE EN WIN...

DOE MEE EN WIN...