Het “schandaal van de Ooidonkdreef” voltrekt zich.

geef uw reactie onderaan dit artikel.

Update 14 januari 2018

“We pesten iedereen die een oprit heeft!”
De werken in de Ooidonkdreef vorderen tergend traag. Zo traag dat je niet eens merkt of de werken wel vorderen…


 Wel heel opvallend zijn de inplantingen van de veel te grote bakken om bomen in te planten. Omdat ze zeker willen zijn dat de bomen ruimte zullen krijgen, hebben ze deze bakken belachelijk groot gemaakt. Opvallend is dat deze bakken telkens voor iemand zijn oprit ligt. Zo kan restaurant de Sterre hun wagen niet meer voor hun poort zetten. Alsook de doorrit naar de kerk is niet meer mogelijk. Elke bewoner heeft wel een stukje bloembak die een hinder zal zijn om voor hun poort te staan.

(zie foto’s)

 

 

 

Update 26 juli: “ Het schandaal voltrekt zich stilaan.
De werken liggen nu even stil, maar er is al duidelijk te zien welke richting het uit gaat. Beton, beton en nog eens beton… Gigantische bakken afgeboord door beton moeten de bakens vormen om jonge boompjes aan te planten.
De Tweekoningenstraat toont al hoe ze in de dreef verder zullen werken met zielloze klinkers. Daar slagen ze in om 2 stroken verschillende type klinkers aan te leggen. Eentje als middenbaan, eentje als voetpad, probeer daar de schoonheid van te begrijpen. De klinkerstroken zijn gescheiden door mottig stortbeton. Schoon hé? Misschien goed voor de omwonenden, maar de sfeer is volledig weg.

Op het kruispunt  Tweekoningenstraat – Amakerstraat schieten ze wel de hoofdvogel.  Daar ligt al een betonnen verkeersdrempel…  ja, om de wagens die aan zeer hoge snelheid aankomen af te remmen.
Wat mogen we nog verwachten? Dat de ooidonkdreef het lelijkste straatje van Vlaanderen zal worden i.p.v. het meest geschilderde?

In de kunstgalerij  “Ooidonk Fine Arts” zal er zeker geen schilderij hangen van dit verknoeide zicht. De galerij is momenteel niet bereikbaar voor het publiek en ligt er triest bij.  Daar waar de ziel ligt van de dreef is het  nu doods en stil.


Ook de kermis van eind augustus zit met de handen in de haar.
Waar zal de feesttent komen?  Hoe maak je een gezellige verbinding met de het dorp?
Gelukkig dat de organisatie een ijzersterk programma heeft voorzien.

De Sterre. Iedereen wil zo snel mogelijk de mooie gezellige tijd van de dreef terug.
Daarom hebben buren van de nog enige horecazaak een Pop-up zaak gemaakt. De voorlopig gesloten Sterre is nu tijdens het weekend” Pop-up De Sterre”… wanhopig op zoek naar de gezellige sfeer in de dreef.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Update 19 april: “De laatste lindebomen zijn niet meer…” vandaag  werden de laatste bomen geveld…  in een pakkend filmpje op youtube is te zien hoe de laatste lindebomen letter afgevoerd hebben.

 

dank aan Sylvie Martens

Bekijk nu het filmpje

 

 

 

 

 

 

 


Vorige meldingen in deze zaak:
Geef uw reactie onderaan dit artikel
Ze blijven hun plan maar doorvoeren…
ongenadig, zielloos, zonder zelfrespect,  zonder schroom. Het kan ze blijkbaar niets schelen. Het  mooiste plekje van Vlaanderen is ondergeschikt aan de goede punten die Deinze wil halen zoals overheidsbedrijf van het jaar, start van de koers, enz.  Nu bereiken ze helemaal wat ze willen.
Waarom toch?

Eerst gingen ze de bomen verplanten, dan maar een aantal, dan alleen nog het eerste deel behouden.  En nu, gewoon FOERT! We doen onze goesting ALLES WEG. (k*m*k*)
Het is van in het begin fout gegaan.  Deinze wil heiliger zijn dan de Paus en ging gewillig mee in het plan van Vlaanderen om regen- en afvalwater te scheiden. “We hebben teveel laten bouwen in Amakers, de ooidonkdreef heeft toch nieuwe rioleringen nodig, de Kalebeek stinkt, dus doe het daar maar!”
Ze konden het perfect met een omleiding aan de Tweekoningenstraat en de Veerstraat of via de open weide aan de Leernsesteenweg t.h.v. nr.  180.

Nu kan een enkeling, die zich boomexpert noemt, beslissen dat de laatste bomen het niet zullen halen.  Heeft hij een glazen bol, die mijnheer Wouter Crucke uit het verre Maldegem? Hij kent zeker het fantastische gevoel niet dat je kreeg op een avond als je door de dreef wandelde… en dat  komt NOOIT meer terug.

Weetje van Crucke: “Een boom van 50 jaar oud voor 31.000 euro aan zuurstof produceert en voor 61.000 euro de lucht van roetdeeltjes zuivert?” Waarom dan de laatste 16 bomen met  een waarde van 976.000 euro kappen?

Geef uw menig  verder in dit artikel… dank.

Schandalig, Waarom bestaat het  label “beschermd monument”?  Wat betekent “Onroerend erfgoed”?

 

Graaf Juan zaliger had gelijk

Moesten de rioleringswerken in de Ooidonkdreef de bomen doen verdwijnen?
Graaf Juan t’Kint de Roodenbeke zaliger had gelijk. Ooit vertelde hij dat de bedding, waarin de nieuwe riolering zou moeten komen, perfect kon uitgegraven worden zonder aan de bomen te raken.  Hij liet bij de laatste rioleringswerken in de dreef  (jaren 60) speciale hogere boordstenen  plaatsen. De boorstenen dienden om de wortels van onder het wegdek weg te houden. Standaard boorstenen zouden de wortels niet  tegenhouden.
Nu de werken bezig zijn, kan je perfect zien dat hij gelijk had. De wortels van de bomen zijn binnen hun perken gebleven op een paar  korte wortels na d.w.z. dat de graafwerken voor de nieuwe riolering perfect mooi binnen de de baanbedding konden.
Maar nee, sommige vonden het niet nodig.


WELKE IDIOOT BEDACHT VLUCHTHEUVELS VAN DEZE SOORT?

Waarom kunnen ze deze niet aanleggen in klinkers zoals aan het  torentje?
De Ooidonkdreef wordt nooit meer wat het was of zou moeten zijn  Nu liggen er al lelijke betonnen vluchtheuvels klaar om de dreef te ontsieren.  Dat kan toch niemand geloven?

 

DE OOIDONKDREEF WAS OOIT EEN BESCHERMD MONUMENT

Wie heeft er nu gelijk?
Wie ging er nonchalant mee om?
Leerne.be wil hier even polsen naar  jou mening.
Laat hieronder jou mening of reactie na…

Leerne, Laat van je horen en geef een reactie

23 gedachten over “Het “schandaal van de Ooidonkdreef” voltrekt zich.

 • 30 januari 2018 om 09:21
  Permalink

  Blijkbaar gaat de oprit naar het kerkhof (schuin) verlegd worden aangezien daar ook een bak voor staat????

  Nu hoor ik ook dat het NIEUW aangelegde voetpad terug open gebroken moet worden, want er moeten nieuwe lantaarnpalen in, HOE INCAPABEL moet je zijn om een werk van 9 maanden er 15 maand te kunnen van maken en 2500€ loon per maand voor krijgen???

  PURE BROODROOF zowel voor de Sterre als voor Het koetshuis,
  Heb 30% minder omzet dan een normaal jaar

  Bedankt aan de schepen van openbare werken!

  IPV van de werken op te volgen zodat er geen grove fouten zouden zijn zoals hier boven vermeld, zal je wel opvolgen wanneer de foto moet getrokken worden wanneer de dreef afgewerkt zal zijn zeker?
  ALLES VOOR DE FOTO , DOE UWE DUIM MAAR OMLAAG !!!!!

 • 15 januari 2018 om 17:27
  Permalink

  Ik ben opgegroeid in de Ooidonkdreef en denk met heimwee naar die tijd dat wij er speelden met knikkers enz. Als ik het goed voorheb kan er nu niet veel of niets meer tegengehouden worden. Ik zie de nog niet geplaatste verkeersdrempels liggen op de foto, misschien kan dit nog tegengehouden worden?

 • 27 augustus 2017 om 10:29
  Permalink

  Dit is zo intriest en onbegrijpelijk wat men aan het doen is.

  Ik merkte het pas deze morgen toen ik naar de rommelmarkt ging.

  Waar dient men zich te melden om überhaupt te vragen dat de klinkers terug komen en de bomen opnieuw aangeplant?

  of is dit sowieso het plan?

  sorry, ik ben blijkbaar niet op de hoogte…

 • 26 augustus 2017 om 09:16
  Permalink

  Schandalig! 100% schuld van Jan Vermeulen. Het enige wat telt voor hem is persoonlijke macht. Zie nu hoe hij Nevele wil binnen halen. Steun de strijd om hem geen nieuwe ambstermijn binnen te halen. Probleem is echter: VLD speelt onder één hoedje met de hebberige CD&V waar Jan heerst als een dictator die iedereen van alles beloofd.
  Arm Deinze.

 • 28 juli 2017 om 09:44
  Permalink

  Kasseien rijden niet prettig met een bakfiets, hé Jan! En die verkeersdrempel! Was het gebleven zoals het was dan hoefde die er niet te komen. Vlug rijden kon je er toch niet. Maar er zullen met die werken wel een paar wel gevaren hebben (pocket)

 • 28 juli 2017 om 08:09
  Permalink

  Ik ging graag gaan wandelen in de dreef het had iets rustgevend ,nu is alles kapot en daar zijn ze goed in,alles uit het verleden moet wijken ,moderner enz ……er word te weinig geluisterd naar de bewoners en waar zijnde politiekers die het gewone volk vertegenwoordigen ?heb de indruk dat het overal een beetje het zelfde is de fusiegemeenten zijn de stiefkinderen he

 • 27 juli 2017 om 18:29
  Permalink

  deinze is met dit bestuur dat we nu hebben naar de knoppen het word steeds lelijker en duurder

 • 27 juli 2017 om 09:17
  Permalink

  Hopelijk komt het nog goed met de dreef … maar als je ziet hoe de herinrichting van de (oude) Leernsesteenweg erbij ligt … maar een triestige boel … bloembakken leeg en kapotgereden, de (aartslelijke) rooie paaltjes zijn bijna allemaal verdwenen … bomen die dood gingen niet vervangen enz … het ligt er vuil bij … tegenover een picobello centrum van deinze met een moderne herinrichting ! Van het lieflijk dorpje aan de Leie waar we 26 jaar geleden kwamen wonen, blijft niet veel meer over … sinds de appartements bouw woede van lokale bouwpromotoren/architecten. Toen we 20 jaar geleden onze achtergevel wilden verbouwen (niet zichtbaar van op straat) moest dit via speciaal onderzoek van 3 maanden omdat we binnen het beschermd gebied van het Kasteel lagen … nu smijten ze de dorpswoningen plat, de één na de ander, en zetten er telkens een blokje op ! Als je er iets over zegt, krijg je de reactie van ‘het is de vooruitgang’ …

 • 27 juli 2017 om 08:57
  Permalink

  Het is echt naar de kloten!! =beschamend. Wie kan zoiets mooi vinden. Zo een machtsvertoon voor een simpele riolering te leggen, ze konden het toch authentiek heraanleggen. Diep beschaamd in het beleid van Deinze. Wat telt er nog voor jou Jan? Hou je maar bezig met Nevele.€€€€ Hebberigheid is geen deugd. Hier moet je niet meer komen.

 • 26 juli 2017 om 22:15
  Permalink

  Er word nogal wat erfgoed afgeschoten de laatste tijd ,huis Van Thyne ,de brielmeersen zijn de brielmeersen niet meer veel bomen ekapt een open vlakte komt het misschien gaan ze wel bouwen daar aan de boorden van de leie en dan dat moie dreefje in hemelsnaam dat nevele nog maar eens nadenkt

 • 21 april 2017 om 15:21
  Permalink

  man man man als ik de reacties lees iedereen vind het een drama voor een paar oude bomen.maar in de Amakersstraat heeft men de bomen gekapt die nog geen 10 jaar oud zijn en daar schrijf niemand over. foei foei foei !!!!!

 • 31 maart 2017 om 10:43
  Permalink

  SUPER JAMMER! DE DREEF IS DÉ REFERENTIE VAN BACHTE-MARIA-LEERNE! Naast het kappen van de bomen zorgen die lelijke vluchtheuvels helemaal niet meer voor het pittoresk karakter…! Bye bye charmant BML!

 • 29 maart 2017 om 21:32
  Permalink

  Onbegrijpelijk. Hallo – Is onze mening dan niet belagrijk meer? De sfeer van de dreef is voorgoed weg.

 • 24 maart 2017 om 22:24
  Permalink

  De moord op Leerne :'( Hopelijk ander en beter bestuur met meer respect en beter inzicht binnenkort!

 • 24 maart 2017 om 12:39
  Permalink

  Dit is een echte schande, een van de mooiste monumenten van het land VERNIETIGEN !
  Laat ons aub alles doen om dit tegen te houden , de vraag is ” wie heeft hier baat bij”?….

 • 23 maart 2017 om 22:37
  Permalink

  Is dat waar? NEEEEEE

 • 23 maart 2017 om 22:29
  Permalink

  Het is naar de kloten!! Niemand doet er iets aan. Niemand niemand. Jan, jij bent aan zet. Probeer dit toch nog te redden. En de bedding terug in de originele klinkers.

 • 22 maart 2017 om 15:23
  Permalink

  Ja waarom moeten daar vluchtheuvels gelegd worden.
  Ze moeten de dreef terug aanleggen zoals ze was met de bestaande klinkers. Niets anders. Ze hebben al de bomen gekapt. We hebben al genoegt toegelaten.
  JAN!!!! BURGEMEERSTER !!!!!! DOE WAT !!!!!!! het is ook uw dorp.

 • 22 maart 2017 om 12:05
  Permalink

  Triestig
  Waarom leggen ze daar vluchtheuvels?

 • 22 maart 2017 om 07:40
  Permalink

  Raar dat Leernenaars Jan Vermeulen en Nortbert De Mey dit toegelaten hebben. Die vluchtheuvel RAMP kotsmisselijk! Stoppen! Hoe kunnen we dit alsnog tegenhouden voor dat het helemaal naar de kloten is!

 • 22 maart 2017 om 07:26
  Permalink

  het is triestig dat men de bomen zou sparen om de gezonde lucht maar anders mag men blijven het grond en oppervlakte water vervuilen !!!!. op laatste info vergadering was er een persoon die een vluchtheuvel heeft gevraagd en hij zal hem krijgen ook proficiat !!!!!!

 • 22 maart 2017 om 06:13
  Permalink

  Hoe dom kunnen de beslissers zijn? De vraag is: wie beslist? Zit onder andere de gemeente (Jan Vermeulen) tussen?
  Lof aan alle mensen die met het verzet, wellicht zonder resultaat, bezig gehouden zijn.
  Kunnen we nog iets doen om te vermijden dat nog lelijker wordt?
  Betonen vluchtgevels!!! Aub toch!!!
  Borja Veciana

 • 21 maart 2017 om 23:13
  Permalink

  Jaren gevochten om dit macabere beeld te verhinderen,we kregen toen amper respons…helaas,nu is alle reactie te laat! De prachtige “beschermde” site is idd totaal vernield,250 jaar historiek voorgoed met de grond gelijk gemaakt… er waren alternatieven… geen schijn van kans,

Geef een reactie

+ DOE MEE EN WIN...

DOE MEE EN WIN...