11 gedachten over “De Hoge bomen zijn gekapt!

 • 17 december 2017 om 00:11
  Permalink

  Politiek en burgerbedrog gaan hand in hand. Een ware schande.Als je de doorsnede van de bomen bekijkt, zien die er allesbehalve ziek uit. Geen holle stammen dus geen enkel gevaar. En dan in januari 2017 dit durven te verklaren in HLN ;zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). “Nu het eigendom van de stad is, kunnen we gerichter gaan sensibiliseren en controleren op zwerfvuil. We zijn de graaf dankbaar dat we het mooiste plekje van Vlaanderen mogen kopen en we willen het zoveel mogelijk bewaren zoals het nu is.” (ASD)
  2018 verkiezingsjaar. Maar één mogelijkheid om dit soort burgemeesters af te straffen. Maar één mogelijkheid om als burger wraak te nemen. Kleur het juiste bolletje in oktober 2018. Ik ben werkelijk gedegouteerd en geshokkeerd door zoveel bedrog. Welk geurtje hangt hier aan ? Welk staartje zal dit nog krijgen ? Wat lag daar onder tafel ? Wordt zeker nog vervolgd.

 • 19 november 2017 om 15:09
  Permalink

  Gezien. Deze ochtend pas. Het schuurt. Het scheurt. Het nijpt. Het doet pijn. Ik kan het niet zien. Niet verwittigd. Niet gewaarschuwd. Niemand zei: bescherm je hart, leg er een laagje bovenop want ze gaan je favoriete plekje wegvegen. Daar waar “mijn” uitwaai- en herlaadwandelpad ligt. En dat van vele anderen. Met of zonder hond, te voet of met de fiets. De mooiste plek in de buurt. Weg. Geen idee wat er nu volgt. Is hier iemand met een plan aan het werk geweest? Is er een plan? Wat volgt? Waar zal er nog wind door de bomen ruisen, naast de Leie?

 • 12 november 2017 om 09:37
  Permalink

  En wat gaan ZE nog allemaal kappen?????? Die heren van beton. Wat is hun verborgen agenda???? Dringend tijd voor een nieuw bestuur met een warm hart. Deinze wordt zielloos.

 • 5 november 2017 om 13:57
  Permalink

  Ja als ze ziek waren kan ik er in komen maar plant er dan andere ,als ze niet ziek waren dan vind ik het een zeer onbedachtzaam spelen met de natuur ,weten ze dan niet dat de mensheid de bomen nodig hebben .Soms vraag ik mij af of die mannen en ook vrouwen in de politiek ooit eens aan hun eigen kinderen denken,waarschijnlijk niet want anders doen ze niet zo’n dingen ,hoe dom kan een mens zijn . Zo mijn zegje is gezegd hopelijk denken ze de volgende keer beter na .

 • 4 november 2017 om 17:18
  Permalink

  Goed zo, stadsbestuur van Deinze. Jullie zijn een stelletje onbedachtzame idioten zonder enig respect voor de natuur en de geschiedenis. Leerne is aan het doodbloeden met al die ingrepen die de laatste jaren zijn gebeurd.

 • 4 november 2017 om 11:40
  Permalink

  Onze burgemeester zei onlangs nog dat dit één van de mooiste plekken van Vlaanderen is , de toeristen
  zullen zekers komen , om te kijken naar dit slagveld ! Onbegrijpelijk en pijnlijk tafereel !

 • 1 november 2017 om 15:03
  Permalink

  Nergens hebben wij vooraf een melding hierover gezien. Je wordt zoals gebruikelijk geconfronteerd..
  Politici doen er alles aan om CO2 uitstoot te verlagen, fijn stof uit de lucht te halen,..enz.
  Zijn ze vergeten dat bomen en bossen de longen en zuurstofproducenten zijn van deze wereld?
  Het fraaiste plekje van Deinze en omstreken, weldra het saaiste plekje..

 • 1 november 2017 om 13:10
  Permalink

  wat zeg je, bossen kappen. wie kappen? wat kappen? waarom kappen? dat ze beginnen, die heren, met zichzelf te kappen. Verdomd, er zijn kappers genoeg om te kappen. dat ze hun luizen kuisen, dat ze zich laten wassen, friseren, golfkrullen, het kan ons niet schelen. maar bossen kappen. wat zeg je, bossen kappen. je moet durven, de zee kap je toch ook niet. de golven, wie kapt ze? de schuimkrullen, wie durft het aan? wat zeg je, bossen kappen? hebben ze geen gekapt genoeg? dat ze zichzelf kappen, kappers kunnen ze vinden om elke hoek. Maar laat ze de bossen met rust, bossen verlangen rust, het zijn rustgevende bossen. Laat ze met rust zoals wij rust verlangen. Lang al naar bosrust verlangen. Roestige heren zijn het, zeg het, roestige heren zeggen we, die onze bossen kappen om meer te verkopen. Nog meer beton, beton, beton en nog eens beton. Van beton zijn die heren, hersenen van beton hebben die heren. Betonnen heren zijn het. Ze hebben een gat van beton en een pik van beton en een maag van beton. Van breed beton zijn ze. Kortom, Heren van beton. Maar wij zijn Heren en Dames van het bos. Hedwig Speliers

 • 1 november 2017 om 13:09
  Permalink

  Al het mooie dat ons Leerne ooit te bieden had zie ik stilaan beetje bij beetje zomaar verdwijnen. Ons dorp is geen gezellig dorp meer, de mooie dreef zonder de linde bomen, en nu de maaigemdijk, het idyllisch plekje rond en om de leie, zonder bomen, droevig.

 • 1 november 2017 om 10:11
  Permalink

  Misschien moeten we het boek ‘Het verborgen leven van de bomen’ van van Peter Wohlleben eens cadeau doen aan het stadsbestuur van Deinze

 • 1 november 2017 om 09:36
  Permalink

  Vind dit zo verschrikkelijk wat hier in onze mooi streek allemaal aan het gebeuren is…de ziel verdwijnt uit onze stad en ons natuur!!!

Geef een reactie

+ DOE MEE EN WIN...

DOE MEE EN WIN...