Feestelijke opening Leiedam en Sint-Poppoplein op vrijdag 13 mei

Bijna een jaar na de start van de werken, worden op 13 mei het vernieuwde Kerkplein en de Leiedam officieel geopend. Alle Deinzenaars kunnen meevieren tijdens een groot volksfeest.

Vanaf 20 u. worden alle Deinzenaars uitgenodigd voor de inhuldiging van het vernieuwde plein en de Leiedam.
Om 20 uur meert het historische schip De Gentse Barge, vergezeld door boten van de Deinse Yachtclub en de Deinse Kajakclub, aan de nieuwe kade aan. Stadsbeiaardier Charles Dairay heet hen muzikaal welkom.
Daarna volgt het officiële gedeelte met toespraken door de heer Bart Van Thuyne (schepen voor openbare werken), de heer Jacques De Ruyck (burgemeester) en mevrouw Freya Van den Bossche (Vlaams minister van stedenbeleid). Het houtenblazersensemble van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, zorgt met Engelse muziek voor blazersoctet voor de muzikale intermezzo’s.
Na de toespraken en officiële opening stappen de genodigden de nieuwe kade, Leiedam en Emiel Clausplein af.

Na de officiële opening kunnen de Deinzenaars tot 22 uur genieten van gratis drankjes. Er zijn twee drankstands: aan café Kimana (Leiedam) en aan de kerk.

Het salonorkest o.l.v. Harry Blommaert brengt intussen gezellige achtergrondmuziek; leerlingen van de stedelijke Academie voor Schone Kunsten zorgen als levende kunstwerken voor de nodige animatie.

Om 21.45 uur wordt de nieuwe sfeerverlichting aangestoken aan de Kerk, de Tolpoortbrug, het Sint-Poppoplein en het Emiel Clausplein.

Vanaf 22 uur verhuist het feest naar de Markt, waar De Romeo’s optreden. Deze Vlaamse band, bestaande uit Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi, brengen een mix van covers en eigen materiaal.

Geef een reactie

+ DOE MEE EN WIN...

DOE MEE EN WIN...